Alles wat fietsen leuker maakt!

Garmin Varia Vison insight display

Garmin Varia Vision, is het eerste insight display van Garmin voor fietsers. Het laat je relevante fietsinformatie zien, precies daar waar je het wil: in je blikveld. De display kan worden bevestigd aan beide kanten van je fietsbril en toont informatie die afkomstig is van je compatible Garmin Edge toestel. Ik heb deze accesoire nu ook en ik ben erg enthousiast.

Aangesloten webshops affiliate

(eerder verschenen in Januari 2016 bij de product introductie, geupdate in juni 2018 met eigen ervaringen.)


garmin varia vision

Weet wat er voor en achter je gebeurt

Garmin Varia Vision insight display toont op ieder moment tot vier cruciale gegevensvelden, plus duidelijke kleurgecodeerde grafische displays. Zo zie je informatie zoals je hartslag, vermogen en snelheid en terwijl je je ogen op de weg voor je kunt houden voor eventuele gevaren. Varia Vision helpt je de weg te vinden met gedetailleerde navigatie-aanwijzingen, voorzien van straatnamen, richtingspijlen en afstanden tot bochten. Zo kun je blijven focussen op het behalen van je trainingsdoelen, het afslaan bij de volgende kruizing en optioneel, voertuigen die je van achteren naderen. (In combinatie met de Garmin Varia radar, lees in dit artikel een kleine review). Het is echt handig, waar je anders nog wel eens zit te turen naar je toestel op je sturen, heb je nu de richting aanwijzing gewoon in je blikveld, waardoor je ook goed op het verkeer kunt blijven letten.

De Garmin Varia Vision trilt als je een segment nadert, een ronde voltooit, een trainingszone verlaat of een oproep/sms ontvangt. Als je het toestel hebt gekoppeld met de Varia achteruitkijkradar, ontvang je bovendien informatie over voertuigen die je van achteren naderen, zodat je weet wat er zich achter je afspeelt, en omdat ik die optie ook heb, weet ik uit ervaring dat dit super handig is. Je hebt nu ook nog ogen in je rug.

Lees ook:  Sigma ROX GPS 11.0, een verrassend trainingsmaatje

Geavanceerde technologie in een ultralicht ontwerp

Het Varia Vision insight display voor fietsers weegt slechts 28 gram, en vormt geen extra hinderlijke ballast tijdens het fietsen. Door een ingebouwde sensor voor omgevingslicht zijn Varia Vision gegevens altijd makkelijk te zien, zelfs in direct zonlicht. Dankzij het handschoenvriendelijke touch panel kun je makkelijk schakelen tussen schermen. Bovendien heeft het toestel een batterijduur van 8 uur en een weersbestendig ontwerp zodat het ook geschikt is voor de langste en zwaarste ritten.

Overtuigd

Ik had gemengde gevoelens bij dit product. Allereerst super. Je hoeft nu niet meer op je Garmin te kijken, zeker als het even spannend kan worden met kruisend verkeer, lastige afslagen en zo. Dit zou mij met terugwerkende kracht in ieder geval 1 aanrijding voorkomen hebben. Dan heb je het direct in beeld wat je moet doen en ook zicht op de weg. Aan de andere kant is het wel iets voor je oog, het zou een blinde vlek kunnen maken. Dat valt in de praktijk enorm mee. Je moet er even aan wennen, maar dan is het zeker geen belemmering meer, en vooruit kijken heb je er al helemaal geen last van. Uiteraard is de prijs erg hoog. Garmin vraagt  €399,-. Weer een klap geld

[pto prices=”Garmin Varia Vision”]

 

 

 

(98 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.