Alles wat fietsen leuker maakt!
Laurens ten Dam

Gebroken achterpad, Laurens ten Dam en Garmin problemen

Laurens ten Dam

Normaliter hebben deze drie onderwerpen niet zoveel met elkaar te maken, voor mij deze keer wel. Zeker wat Laurens ten Dam betreft, want die woont niet echt bij me in de buurt. Het verhaal begon eigenlijk al 2 weken geleden. Op een trainingsritje tussen Wijk bij Duurstede en Tiel in een flauw bochtje op natte klinkers, schoof mijn achterwiel onder mij uit en ik kuste de grond. Een Japanse vlag op mijn heup en verder wat builen op elleboog en knie waren het gevolg. Maar ja die groeien wel weer aan zei mijn vader vroeger, maar mijn fiets niet. De achterderailleur had een goeie smak gemaakt en zat tegen mijn spaken helemaal krom gebogen. Eerst dacht ik dat ik niet verder kon, maar door er wat aan te trekken, lukt het me toch om de achterpad min of meer recht te krijgen en mijn rit te vervolgen. Nu 2 weken later, wilde ik weer een ritje maken, maar moest ik eerst wel mijn achterpad helemaal recht krijgen. Bij die actie was dit het gevolg…

Tja, hoe kom je aan een nieuwe, terwijl je over een uur op de fiets wilt zitten…. Op internet bestellen heeft dan niet zoveel zin en aangezien ik in Wijchen was, kende ik ook niet zoveel fietsenmakers. De eerste de ik uitkoos, BikeTotaal in Wijchen heeft even goed gezocht, maar helaas hij had niets voorradig, maar had wel de gouden tip, kijk eens bij Wagenberg in Overasselt. En ja hoor, die hadden de juiste achterpad. Dank Rijwielshop Marcel in Wijchen voor deze gouden tip.

De achterpad op de fiets ging makkelijk en de derailleur had verder niets, dus ik kon meteen rijden. Tenminste… Ik wist dat er een nieuwe firmware release was van mijn Garmin Vector pedalen, waarbij ze nog iets preciezer zouden zijn. Aangezien ik toch mijn PC bij de hand had om een route te maken, ook maar even de update gedaan. Nou ja, ik kan het woord even wel weglaten… Tot 12 keer aan toe verloren de pedalen de verbindingen met de PC (via ANT+), maar uiteindelijk was het dan zover… Toen nog even de route maken. Nou ook dat even kan ik maar beter weglaten. Garmin maakt leuke spullen, maar de software integratie word ik toch wel heel erg moe van….

De koers (zoals dat heet in Garmin taal) maken via Garmin Connect, heb ik al wel vaker gedaan, maar…. Wat ik ook probeerde, ik kon een oude koers niet meer opslaan. (Overigens lukt het me nu wel door de scherminstellingen te wijzigen…) OK, dit lukt niet meer, toen toch maar geprobeerd om wat segmenten in mijn Garmin te krijgen.

Lees ook:  Super firmware release Garmin Edge 1030

In navolging op Strava heeft Garmin ook de mogelijkheden van segmenten, en zelfs zo geïntegreerd in de Garmin, dat er zelfs een start signaal is en je toestel precies laat zien hoever je voor of achter licht op het segment. Maar ja, je raadt het al, ook dat werkte niet helemaal goed. En aangezien ik toch wel haast begon te krijgen (ik moest ongeveer 2:15 fietsen en om 5 uur is het echt al donker) dit ook maar niet gedaan, Op de fiets gestapt, Garmin aan en koppelen met de telefoon en…. Ook dat werkte niet.

De nieuwe Garmin connect app op de iphone heeft ook al kuren….. Kortom, ik was er klaar mee. Dan maar gewoon fietsen, zonder route in de Garmin, en het kwam ook nog goed. OK een paar kilometer bij Beneden-Leeuwen omgefietst, maar tja dat was geen probleem. Normaliter ben ik wat positiever over Garmin, maar nu maken ze er wel een zootje van vind ik. Ik ga weer een release op de Garmin Edge terug. Ik gebruikte versie 3.28, maar ga toch maar weer naar 3.20 om een wat stabielere omgeving te krijgen. Misschien had ik de opmerking van Garmin bij de release, toch wat serieuzer moeten nemen.

Het leuke van de dag kwam nog, toen ik in de verte twee wielrenners zag en ik een klein beetje harder dan zij fietste. Toen ik wat dichter bij kwam, zag ik een bekend Belkin shirt, maar ja, iedereen kan zo’n shirt kopen. Nu, deze had hij gekregen, want toen ik even in het wiel zat en er voorbij ging, keek ik zo Laurens ten Dam in de snufferd. Na wat woorden uitgewisseld te hebben, kwam het mooiste, hij zei: Nou dan gaan we maar bij jou in het wiel… hahaha, geweldig toch. Nou had ik gehoopt dat ik het op Starva Labs ook kon bewijzen, maar helaas heeft Laurens zijn rit van afgelopen zaterdag nog niet op Strava staan, misschien dat het nog komt, dan kun jet hier op Strava Labs zien.

Tja, verder was het een lekker ritje, het werd wel wat kouder aan het eind, maar dat mocht de pret van Laurens ten Dam inhalen niet drukken 😉

http://connect.garmin.com/activity/embed/646256414

(75 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Gebroken achterpad, Laurens ten Dam en Garmin problemen”