Alles wat fietsen leuker maakt!

Hammerhead Karoo firmware update 10/2019

Hammerhead heeft afgelopen week een nieuwe firmware release uitgebracht die de Hammerhead firmware naar een verrassend nieuw niveau brengt. Wat dat betreft komt Hammerhead haar beloften wel na, maar ik kan me voorstellen dat de Hammerhead eigenaren het allemaal wel heel lang vinden duren.

Naast een grote hoveelheid bug fixes, twee mooie nieuwe integraties met de Shimano Di2 en de Garmin Vara Radar. Tevens de mogelijkheid om waypoints mee over te nemen uit RideWithGPS en ee nuutige aanpassing van kleuren in de TbT navigatie. Details zijn te lezen op de Firmwareupdate pagina

Garmin Varia Radar integratie:

De integratie met de Garmin Varia Radar is nu een feit. Je kunt nu via ANT+ dit slimme achterlicht van Garmin op een eenvoudige manier koppelen. En wat wel aardig is, het ziet er ooknog eens fraai uit, alhoewel het natuurlijk hetzelfde niveau van informatie geeft als bij een andere GPS van Garmin. Na het koppelen van de Garmin Varia Radar en de Hammerhead Karoo hoef je niet veel meer te doen. De schermen wijzen voor zich. Even een overzicht:

Het eerste scherm laat de Hammerhead zien, als er geen achteropkomend verkeer is. Het tweede laat zien dat er verkeer aan komt met “normale” snelheid en het derde scherm laat zien als er een voertuig nadert met “hoge” snelheid. Wat hoog of normaal is, is niet exact omschreven. Het is in ieder geval een scheiding tussen verschillend verkeersgedrag. Uiteindelijk het vierde scherm laat zien als alle verkeer weer is verdwenen. Dat scherm gaat dan uiteindelijk weer over in het eerste scherm. Je kunt zelfs de balk (tijdelijk) laten verdwijnen door op het logootje bovenin te klikken, dan schuift de balk buiten beeld.

Lees ook:  Hammerhead Karoo: voorlopig alleen een belofte

Shimano Di2 integratie

Andere merken hebben deze optie al wel langer, maar dan nu ook in de Hammerhead Karoo, de Di2 integratie. Je hebt natuurlijk nog wel de Ant+/Bluettoth D_Fly adapter nodig op je Di2 systeem. Maar als je die eenmaal hebt, dan heb je geen belemmeringen meer om je Karro te koppelen met je Di2 schakelsysteem.

Het levert allereerst mooie velden op, inclusief de grafische velden, die je maximaal support biden tijdens het fietsen.

Dus een grafisch schakeloverzicht, batterij niveau; schakelpositie voor, schakelpoisitie achter, schakelmodus en het aantal keren gesckaeld in de opname periode.

Gebruik van de Di2 knoppen

Naast de gegevensvelden zijn ook nog eens de knoppen van de shofters te gerbuiken om de knopfuncties van de Hammerhead Karro te bedienen. De Hammerhead heeft nog al wat knoppen, maar de drievoudige toepassing van de knoppen maakt het mogelijk om alles via de Di2 knoppen te doen. Het overzicht:

  • Klik (rechts of links) om schermen te swipen (Karoo knoppen “B” en “C”)
  • Dubbel-klik links om toegang tot “ronde” te krijgen (Karoo knop “E”)
  • Dubbel-klik om toegang te krijgen tot menu (Karoo knop “D”)
  • Lang vasthouden links om in te zoomen (als lang ingedrukt houden knop “B”)
  • Lang vasthouden om uit te zoomen (als lang ingedrukt houden knop “C”)

(105 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.