Alles wat fietsen leuker maakt!

Hoe een route op de Sigma ROX 12.0 zetten

Om een route op je Sigma ROX 12.0 te zetten kun je verschillende methodes gebruiken. Sigma heeft daarvoor een geintegreerde mogelijkheid om met Komoot, RidewithGPS en Srava direct de routes op de GPS te zetten, maar wat niet gedocumenteerd staat, er is ook een mogelijkheid om via de PC direct een GPX file op je ROX 12.0 te zetten.

Zoek je de tips om een GPX file op een Garmin of MIO te zetten? Ga dan naar deze instructie pagina voor de Garmin, of deze instructie pagina voor de MIO

Om direct een GPX op je ROX 12.0 te zetten moet je deze met een USB kabel aansluiten op je PC. Allereerst zet je de ROX aan en sluit hem dan op je PC. Op het scherm komt dan de vraag of je toegang wilt verlenen vanaf je PC, dat doe je en dan verschijnt het volgende scherm.

Vervolgens open je file-explorer op je PC, zoals hieronder aangegeven en koest de directory waar de ROX wordt weergegeven. In dit geval de H:\ schijf, maar voor de meeste mensen is het de D:\ schijf. Maar duidelijk aangegeven door “ROX”. Vervolgens kies je directory “tracks” op je Garmin ROX. Daar kopieer je de GPX file die je hebt naartoe.

Nadat je de file op de ROX hebt gezet, ontkoppel je de Sigma ROX 12.0 weer en start deze op. Vervolgens ga je naar “Route” en selecteert deze. In het scherm wat je nu te zien krijgt, staat de GPX route die je had geplaatst. Vervolgens klik je op de route en een kaartje verschijnt met daarop de route. Vervolgens klik je op selecteer en de route wordt berekend. Zo heb je op een makkelijke manier de route op je Sigma ROX.

Lees ook:  Leerzame 5e Garmin GPS Workshop

Vervolgens kun je van start. Meer tips ontvangen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Veel fiets plezier

(1.531 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.