Alles wat fietsen leuker maakt!

Hoe zet je een route op je GPS?

En dan heb je een mooie route gekregen van een vriend of kennis, of een mooie route gevonden, maar je krijgt met geen mogelijkheid de route op je Garmin GPS toestel. Dan ben je zo dicht bij,….. Hier de praktische handleiding.

route op je GPS

Gelukkig is het niet heel moeilijk, ik leg het je gewoon even in het kort uit en daarna heb je nooit problemen meer en heb je voor altijd je Garmin goed ingesteld.

Heb je een MIO Cycle GPS toestel, volg dan de link voor de handleiding om een route op je MIO te zetten. Heb je een Sigma ROX 12.0, volg dan deze link voor de handleiding om een route op je ROX 12.0 te zetten.


Eerst een route downloaden

Om een route krijgen, zul je eerst een route moeten vinden. Of je krijgt het toegstuurd door een vriend, of je download een route van het internet. Er zijn inmiddels heel veel websites die je van routes kan voorzien. Heb je dan een route gevonden, dan zul je deze eerst moeten downloaden naar je PC. Dit downloaden gaat voor velen op verschillende manieren. Het hangt ondermeer af welke browsr je gbruikt, maar ook of het een PC of een Mac is. Over het algemeen, komt je downloadterecht in de directory /downloads op je PC. Belangrijk is dat de file de ‘extensie’ *.gpx heeft, dus ‘eindigt’ op .gpx. Dan is het in ieder geval een file waar route gegevens in zit. Of het verder een goeie route is, hangt natuurlijk af van diegene die de route op de website heeft gezet.

Hoe zet je een route op je GPS?

Je koppelt je Garmin Edge aan je PC met de USB kabel. Je Garmin gaat dan in zogenaamde mass-storage modus. Je Garmin is dan dus tijdelijk in gebruik als een schijf en is te zien in je file-explorer op je PC. Als je een SD kaartje in je Garmin Edge hebt zitten, zie je ook nog naast je Garmin de SD kaart.

Route op GPS

Nu maakt het niet uit of je de GPX file op je Garmin zelf zet, of dat je deze op je SD kaartje zet. In dit geval zet ik de file op de Garmin zelf. Klik op je Garmin “drive” en dan nog een keer klikken op je Garmin directory en je ziet onderstaande scherm.

Capture2
  • Nu zoek je de GPX file op, op je PC en je kopieert deze naar de Newfiles directory. Nu ben je bijna klaar, want nu staat je route op je GPS.(let op, voor de Edge 20 en 25 heb je .FIT en voor de Edge 520 heb je een . TCX file nodig)
  • Koppel de Garmin los van je PC. Sommige modellen gaan nu atomatisch aan, anderen moet je nog met de on/off knop aanzetten.
  • Je gaat nu naar “koersen” op je Garmin en je kunt je route selecteren en dan, afhankelijk van wellk model, opstarten.
Lees ook:  Introductie Fiets Dynamics voor Garmin Vector power meter
[adsanity id=6904 align=aligncenter /]

Er zijn meer artikelen door mij geschreven over dit onderwerp. Check die ook voor je specifieke GPS toestel, of stel vragen hieronder in het comments veld.

Makkelijk? Ja toch. Nu zet  je voortaan elke route op je GPS. Succes en veel fiets plezier.

Nuttig? Meer tips ontvangen in de maandelijkse nieuwsbrief van Opfietsen? Schrijf je hier onder in:

Lezer specifieke inhoud

De inhoud van dit artikel is niet gesponsord. Het is mijn liefde voor onderwerpen die deze site mogelijk maakt, wat betekent dat het allemaal inhoud is specifiek voor jou als lezer. Ik zou het enorm op prijs stellen als je een kleine bijdrage achterlaat, in de vorm van een ‘koffie’ als je de inhoud van dit artikel waardeert. Klik op “By me a Coffee” om een klein bedrag te doneren. Of als je een artikel koopt bij één van de aangesloten webshops, doe het dan door via deze pagina van aangesloten webshops te gaan.

(22.509 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

65 gedachten over “Hoe zet je een route op je GPS?”