Alles wat fietsen leuker maakt!
Strava synchronisatie

Ook problemen om je gereden rit op Strava te zetten?

Zondag 30 juni 2019: Een groot deel van de dag heeft Garmin problemen met haar website gehad (net als eerder in maart 2019). Hierdoor komt je rit niet op Garmin-Connect te staan en synchroniseert Garmin ook niet met Strava.

<<Lees in dit artikel over de Strava problemen van 28 februari 2021>>

Net nu het in Nederland zo’n fantastisch weer was en het grootste deel van de fietsliefhebbers op hun fiets heeft gezeten en hun rit vanzelfsprekend terug willen zien op Strava.

Je rit komt door de storing niet automatisch op Strava (of enige andere site als je daar ook koppeling mee hebt) Je zult nu zelf nog actie moeten ondernemen.

Je kunt met de hand je gereden rit op Strava zetten. Dat doe je via de website van Strava.Je klikt op het “plusje” rechtsboven en je kiest bestand uploaden en je koppelt intussen ook je Garmin toestel aan je PC.

Vervolgens selecteer je de interne schijf van je Garmin en in de directory /Garmin/Activities vind je de rit van vandaag, deze heet iets van 2019-02-17-xx-yy-zz.fit, die je dan kunt uploaden naar Strava.

Je kunt ook je rit van Garmin Connect afhalen en opnieuw je rit uploaden, dan komt je rit ook op Strava te staan.

Zo, nu staat je rit weer op Strava, laat de Kudo’s maar binnen komen.

Mocht je dit in de toekomst nog een keer meemaken, dan kun je zelf ook even op de status pagina van Garmin Connect kijken, waar onder andere staat wat de synchronisatie status is tussen Garmin, Strava en meer programma’s

Lees ook:  Verslag van in 10 dagen een rondje NL

Handige tip?

Krijg meer van dit soort tips en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief:

(8.799 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)