Alles wat fietsen leuker maakt!
relive en strava

De liefde is over tussen Relive en Strava

Deze week heeft Strava het uitgemaakt met Relive, nadat Relive nieuwe functionaliteit in de laatste versie had gedaan die volgens Strava strijdig was met de privacy richtlijnen die Strava heeft gedefinieerd. Naar zeggen van Relive, hebben ze de nieuwe versie meteen teruggedraaid, maar Strava gaf geen thuis meer. En het lijkt er op dat het definitief voorbij is met de liefde tussen Relive en Strava. (zie onderaan de verklaring van beide partijen)

Relive maakt van je gereden rit een prachtig grafisch overzicht aan de hand van Google Earth en eventueel toegevoegde foto’s een toegevoegd stukje muziek en je hebt een fantastische beeldende ervaring die je ook nog eens heel goed kunt delen op je sociale platformen. Als je nog niet wist wat Relive is, dan zie je hieronder een mooi voorbeeld wat ik gemaakt heb van mijn rit vorige maand, dus nog met Relive en Strava.

Overigens is er niets aan de hand, want Relive kan ook zonder Strava verder, alleen zijn er enekel functionaliteiten die Strava wel kon bieden die er niet altijd zijn bij andere platformen. Rijd je met Garmin, Polar, Suunto, of enkele andere programma’s op je telefoon, dan kun je nog steeds de koppeling maken met Relive en nog steeds deze mooie filmpjes laten maken. Relive en Strava zijn uit elkaar, maar Relive gaat onverminderd verder.

Relive en Strava

Hieronder de reacties van beide partijen op deze opmerkelijke einde van de liefde tussen Relive en Strava

Inmiddels is wel duidelijk dat er wel meer aan de hand is tussen beide partijen, meer dan ons direct wordt verteld.

Strava beroept zich op de regels van het gebruik van de API, waarin onder andere staat dat je de gegevens uit de API niet mag combineren met data van derden. Met de intorductie van sociale netwerken in relive zou dat geschaad worden. Maar toch we vreemd, want het merendeel van de apps die gebruik maken van de API, combineren de gegevns met die van derden.

Dan is de suggestie die gewekt wordt dat Strava in Relive een concurrent begon te zien misschien wel meer waar dan initieel gedacht.

(541 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Lees ook:  Stravistix, een must have uitbreiding op Strava