Alles wat fietsen leuker maakt!
Relive

Relive.cc een nieuwe sensatie

Het gaat al weer enige tijd mee, maar het lijkt nu langzamerhand steeds meer in gebruik te komen: Relive.cc! Dit nieuwe fenomeen gebruikt je Strava rit om een prachtige “video” te maken van die rit met de combinatie van Google Earth beelden. Zo kun je je rit nog een keer herbeleven.


Aangesloten webshops affiliate

Relive.cc

Hoe werkt het?

Allereerst, connect je Strava account aan Relive.cc. Dat doe je door naar de website van Relive te gaan en dan deze website toestemming te geven om je Strava ritten te gebruiken. Het is volkomen veilig, je hoeft geen password in te geven, behalve dan dat je misschien even moet inloggen op je eigen Strava account, maar Relive heeft geen password gegevens van jou.

Daarna ga je een rit maken op je fiets en zorg je er voor dat je die ook opslaat op Strava (als je wilt dat het automatisch van je Garmin naar Strava gaat, lees dan dit artikel over synchronisatie van Garmin naar Strava). Van elke nieuwe rit die je nu gaat rijden wordt je binnen enkele uren een link naar het filmpje toegestuurd. In de weekenden en vakantie kan het overigens wat langer duren. Wil je meer weten, op de website van Relive vind je uitgebreide informatie.

Dit is mijn filmpje van de beklimming van de Stelvio, tijdens Bikegear.cc The Ride:

 

Relive app en abonnement

Zomer 2017 zijn de mogelijkheden van Relive verder uitgebreid met een app voor opje telefoon en is er de mogelijkheid om je filmpje verder aan te passen, geluid er onder te zetten, apart nog van Strava foto’s toe te voegen, ritten langer dan 10 uur te tonen en ook je oudere ritten te bewaren, kortom een uitgebreid palet van mogelijkheden. Daar zit nu ook het verdienmodel van Relive. Al deze extra mogelijkheden zijn namelijk niet gratis. Je kunt met de mogelijkheid “Join the club” een abonnement nemen voor €9,- maand of €90,- per jaar (Prijzen van november 2017). Ik vind dit een behoorlijke prijs en vraag me ook af of veel fietsers dit niet duur vinden. IK had eerder verwacht dat er ook een tussenvorm zou zijn voor het basis gebruik van enkele tientjes per jaar. Ik verwacht ook dat daar veel meer mensen op afkomen. Dat wordt ook bevestigd door een flink aantal mensen die ik om mij heen spreek. Ik ben benieuwd.

Lees ook:  Trainingpeaks review: De ultieme trainingspartner

Waarom Relive.cc?

Toen 3 vrienden op fietsvakantie in Tenerife waren geweest, wilden ze hun fietsvakantie opslaan in een filmpje. Ze dachten dat er al iets zou zijn op dit vlak, maar kwamen er al snel achter dat als ze dit wilden het zelf  moesten gaan doen. Relive.cc werd geboren. Veel succes mannen, ga door met deze gave dingen.

(217 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 gedachten over “Relive.cc een nieuwe sensatie”