Alles wat fietsen leuker maakt!
STRAVA

Laat je fiets niet stelen door Strava!

Wat is dat nou? Je fiets laten stelen door Strava? Ja dat kan. Want we maken het de fietsendieven wel heel erg makkelijk. We zetten allemaal onze gegevens op Strava inclusief onze dure nieuwe fiets. Als je niets aan je privacy gegevens hebt gedaan, is het erg makkelijk voor potentiele dieven om te zien waar je dure fiets staat opgeslagen. Er zijn 10-tallen gevallen bekend waarbij fietsendieven een fiets stelen door Strava gegevens te gebruiken.

Ook GPS uitdagingen? Heb je al eens aan een GPS workshop gedacht?

Meld aan voor meer Strava tips!!

 

Hoe voorkom je dat?

De oplossing zit in je privacyinstellingen in Strava. Die biedt een aantal mogelijkheden om je gevens beter te beschermen. Ga in Strava naar je <Instellingen>. Die vind je rechtsboven door met je muis over je foto te gaan en dan <Instellingen> te klikken. Je krijgt dan het volgende scherm:

laat niet je fiets stelen door Strava

En als je dan op <Privacy> klikt krijg je onderstaande scherm waarin je drie zaken op het gebied van Privacy kunt regelen:

  1. Je past je privacymodus aan
  2. Je past aan wie je flybys kunnen zien
  3. Je zorgt er voor dat de plekken waar je vaak komt, niet door Strava worden getoond

Laat niet je fiets stelen door Strava

De eerste optie is om je ‘verbeterde’ privacy modus aan of uit te zetten. Zet je deze aan, dan zien vreemden alleen nog maar jouw naam en de eerste letter van je achternaam en kunnunen alleen je ‘vrienden’ op Strava jouw ritten en je foto’s zien en je ritten downloaden. Als je de optie uit hebt staan, dan kan iedereen die op Strava kan inloggen alle voornoemde gegevens zien.

Laat niet je fiets stelen door Strava

 

Optie 2 is, om je flybys uit of aan te zetten. Wat zijn flybys? Strava heeft alle gegevens van bijvoorbeeld de afgelopen dag en iedereen die bij elkaar in de buurt heeft gefietst kunnen elkaars rit bekijken en waar ze elkaar hebben ontmoet. Erg leuke optie, maar vertelt ook best veel waar je vaak fietst.

Lees ook:  Alle populaire Fiets software op een rij

strava fiets privacy 5

 

En uiteindelijk optie 3 die ik zelf het meest effectief vind, is de optie om de gebieden waar je vaak komt en dus je fiets regelmatig zult stallen, te ‘verstoppen’ voor iedereen op Strava. Dus als je de vorige opties allemaal wel uit hebt staan omdat je wel je ritten wilt delen met anderen, dan is deze optie de goeie voor jou. Hoe verberg je dan die locaties? Eenvoudig, je voert het adres in waar je woont of waar je anders vaak aanwezig bent met je fiets. Ik heb hier Binnenhof 1, Den Haag als voorbeeld genomen:fiets stelen door Strava

strava fiets privacy 2

 

En als je dan op ‘Privacy zone creeren’ klikt dan voegt Strava automatisch een gebied toe aan jouw gegevens die ze niet meer laten zien in je ritten. In je instellingen ziet het er dan als volgt uit:

strava fiets privacy 3

Natuurlijk zien anderen niet dit roze rondje om je adres, die zien eenvoudig weg niet meer de eerste en laatste kilometer van je rit op de kaart afgebeeld. En dat is nou precies wat je wilt, want anders maak je het de dieven wel heel maken en laat je eigenlijk je fiets stelen door Strava.  Nog meer informatie lezen op Strava: privacy instellingen op Strava

 

Bedankt voor het lezen van deze blog. Meer blogs ontvangen over Strava, waar Strava zelf niet over schrijft, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en deel deze blog met je fietsmaatjes.

Eerder items over Strava toepassingen
Andere tips & trucs voor het gebruik van je GPS

Geef een reactie, of stel een vraag, gerelateerd aan dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Laat je fiets niet stelen door Strava!”

%d bloggers liken dit: