Alles wat fietsen leuker maakt!
STRAVA

Laat je fiets niet stelen door Strava!

Wat is dat nou? Je fiets laten stelen door Strava? Ja dat kan. Want we maken het de fietsendieven wel heel erg makkelijk. We zetten allemaal onze gegevens op Strava inclusief onze dure nieuwe fiets. Als je niets aan je privacy gegevens hebt gedaan, is het erg makkelijk voor potentiele dieven om te zien waar je dure fiets staat opgeslagen. Er zijn 10-tallen gevallen bekend waarbij fietsendieven een fiets stelen door Strava gegevens te gebruiken.

Meer Strava tips ontvangen?

Hoe voorkom je dat?

De oplossing zit in je privacyinstellingen in Strava. Die biedt een aantal mogelijkheden om je gevens beter te beschermen. Ga in Strava naar je <Instellingen>. Die vind je rechtsboven door met je muis over je foto te gaan en dan <Instellingen> te klikken. Je krijgt dan het volgende scherm:

laat niet je fiets stelen door Strava

En als je dan op <Privacybeheer> klikt krijg je onderstaande scherm waarin je verschillende zakern op het gebied van privacy  kunt regelen:

  1. Je past je privacymodus aan naar wat je zelf wilt, als je alle op private zet, dan ziet niemand meer wat van je
  2. Je zorgt er voor dat de plekken waar je vaak komt, niet door Strava worden getoond en dat doe je in Privacyzones, die zie je als je naar beneden scrolled.

De eerste optie is om al je privacy opties te vergroten, dus de zichtbaarheid te beperken. Zet je deze aan, dan zien vreemden alleen nog maar jouw naam en de eerste letter van je achternaam en kunnen alleen je ‘vrienden’ op Strava jouw ritten en je foto’s zien en je ritten downloaden.

En uiteindelijk optie 2 die ik zelf het meest effectief vind, is de optie om de gebieden waar je vaak komt en dus je fiets regelmatig zult stallen, te ‘verstoppen’ voor iedereen op Strava. Dus als je de vorige opties allemaal wel uit hebt staan omdat je wel je ritten wilt delen met anderen, dan is deze optie de goeie voor jou. Hoe verberg je dan die locaties? Eenvoudig, je voert het adres in waar je woont of waar je anders vaak aanwezig bent met je fiets. Ik heb hier Binnenhof 1, Den Haag als voorbeeld genomen en 800meter als privacy zonde genomen.

Lees ook:  Een van mijn favoriete apps: Altifondo

En als je dan op ‘Privacy zone creëren’ klikt dan voegt Strava automatisch een gebied toe aan jouw gegevens die ze niet meer laten zien in je ritten. In je instellingen ziet het er dan als volgt uit:

Natuurlijk zien anderen niet dit roze rondje om je adres, die zien eenvoudig weg de eerste en laatste kilometer niet meer, van je rit op de kaart afgebeeld. En dat is nou precies wat je wilt, want anders maak je het de dieven wel heel maken en laat je eigenlijk je fiets stelen door Strava.  Nog meer informatie lezen op Strava: privacy instellingen op Strava

Bedankt voor het lezen van deze blog. Meer blogs ontvangen over Strava, waar Strava zelf niet over schrijft, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en deel deze blog met je fietsmaatjes.

Eerder items over Strava toepassingen
Andere tips & trucs voor het gebruik van je GPS

Meer Strava tips ontvangen?
(529 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Laat je fiets niet stelen door Strava!”