Alles wat fietsen leuker maakt!

Eén van de nieuwste navigatie telgen van Garmin: Garmin Edge 820

Garmin edge 820In 2016 zijn er twee nieuwe telgen in de fiets navigatie er bij gekomen: Garmin Edge 820 en de Garmin Edge Explorer 820, lichtgewicht en compacte GPS fietscomputer met uitgebreide ritgegevens, fiets-specifieke navigatie en de nieuwe GroupTrack functie.

 

 


Renners van een groep kunnen nu gemakkelijk contact houden met familie en vrienden, zowel binnen als buiten het peloton, met de Edge 820 en Edge Explorer 820’s talrijke verbonden functies, waaronder GroupTrack, waardoor fietsers gemakkelijk elkaar in de gaten kunnen houden, ook als ze fysiek wat verder uit elkaar rijden. Om een  veiliger rij omgeving te creëren, zijn beide apparaten compatibel met de Varia ™ fiets verlichtingslijn en beschikken ze ook over een ingebouwde incident detection. Ze zijn voorzien ook een ingebouwde Garmin Cycle Kaart met bezienswaardigheden, fietsvriendelijke routes en alles in een compact ontwerp geoptimaliseerd voor het rijden onder alle omstandigheden. Voor fietsers op zoek naar extra diepgaande gegevens van de Garmin Edge 820, biedt het apparaat geavanceerde performance monitoring inclusief VO2 MAX3, herstel advisor, FTP en watt/kg tracking, prestaties staat, Strava live segmenten en geavanceerde fietsen dynamics.

“Het is een belangrijk uitbreiding op de bestaande apparaten, het is compact als de Edge 800/810, maar heeft alle functionaliteiten van de Edge 1000 met als extra de groep tracking, en de bots-detectie functie.

 

Met de Edge 820 en Edge Explorer 820 kunnen wielrenners gemakkelijk in contact blijven met anderen in hun groep. GroupTrack biedt een grotere veiligheid, je hoeft niet naar je fietsmaatjes te zoeken, omdat ze even uit zicht zijn, de trcker geeft precies aan waar ze zijn. Extra mapping functies zijn al voorgeladen met Garmin Cycle Map voor fiets-specifieke “turn-by-turn” navigatie, round-trip route. Ingebouwde GPS, GLONASS en hoogtemeter voor nauwkeurige ritgegevens, zodat fietsers kunnen weten hoe ver, snel en hoog ze hebben gereden.

Koppel de Garmin Edge 820 en Edge Explore 820 met de full-suite van Varia fiets producten, met inbegrip van de Varia “achteruitkijkspiegel” radar, Varia Vision ™ en Varia slimme fietsverlichting. Dit helpt allemaal om een nog veiligere fietsomstandigheid te krijgen. De apparaten zijn ook compatibel met ANT + ® sensoren, zoals snelheid, cadans en hartslag.

De Edge 820 en Edge Explore 820 zijn ideaal voor het rijdenin alle de weersomstandigheden. Beide apparaten zijn voorzien van een 2,3-inch hoge-resolutie, capacitive touch display dat is snel en responsief – zelfs als het nat of worden gebruikt met handschoenen – en de Edge 820 is lichtsensor past automatisch de helderheid van het scherm, dus het is gemakkelijk te lezen in een oogopslag, zelfs in direct zonlicht.

Lees ook:  Hoe zet je een route op je GPS?

De Edge 820 is compatibel met ANT + power meters, met inbegrip van Vector, de unieke pedaal gebaseerd vermogensmeter van Garmin dat het totale vermogen, links / rechts balans en cadans meet, en integreert met ANT + elektronische schakelsystemen en ANT + fiets trainers. De optie om grafische schermen toe te voegen via Connect IQ, ontbreekt vanzelfsprekend niet op dit nieuwe model.

Unknown-9Garmin edge 820Unknown-15Unknown-12

 

De Garmin Edge 820 en Edge Explore 820 heeft tot 15 uur batterijduur. De nieuwe modus ‘Battery Save’ verlengt de levensduur van de batterij tot 50 procent doordat het scherm gewoon uit is, todat er actie komt van of de gebruiker, of vanuit de Garmin. Deze optie zal door veel gebruikers van de oudere modellen toegejuichd worden. Immers, het scherm is de grootverbruiker va de batterij.

De Garmin Edge 820 is beschikbaar voor een adviesprijs van €399,99, of €499,99 gebundeld met een snelheidssensor, cadanssensor en een premie hartslagmeter. The Garmin Edge Explore 820 is beschikbaar voor een adviesprijs van €349,99.

 

 Garmin Edge 820 GPS (Alleen unit)

Versie zonder hartslagband, snelheids meter en kadansmeter.

Dit zijn de beste prijzen die we konden vinden.

[pto prices=”Garmin Edge 820″]

Garmin Edge 820 GPS Bundel

Versie met hartslagband, snelheidsmeter en kandansmeter

[pto prices=”Garmin Edge 820 bundel”]

 

Noot: Ik verdien een commissie als je via deze website een Garmin Edge toestel aanschaft, zonder extra kosten voor jou. Let wel, ik adviseer alleen artikelen die ik zelf ken en waarvan ik denk dat die waardevol voor jou kunnen zijn. Als je kiest voor de aanschaf van een product via mijn website, dankjewel voor de support, dan kan ik namelijk doorgaan met meer zinvolle informatie te schrijven.

(88 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.