Alles wat fietsen leuker maakt!
Garmin Connect synchroniseert

Garmin Connect synchroniseert nu automatisch met Sporttracks

Garmin Connect synchroniseert nu automatisch met Sporttracks

 

Afgelopen weekend heeft Sporttracks de ondersteuning ingeschakeld voor de automatische synchronisatie met Garmin Connect. Nu zijn de grote 3 (Trainingpeaks en Strava gingen Sporttracks voor) als het om duursportsites gaat aangesloten aan Garmin Connect auto-sync.

Deze automatische synchronisatie betekent dat zodra je je Garmin-toestel workout synchroniseert naar Garmin Connect, het enkele enkele seconden later op SportTracks ook te zien is. Deze synchronisatie maakt gebruik van dezelfde backend functionaliteit die de afgelopen zomer ook werd geïntroduceerd voor de andere sites. Dit is allemaal Garmin GOS toestellen gericht, maar Sporttracks zit ook te popelen om andere merken als Polar en Suunto automatisch te gaan synchroniseren zodra deze bedrijven bereid zijn om meet te doen.

Bij de Sporttracks synchronisatie kun je je hele Garmin geschiedenis synchroniseren, dit in tegenstelling tot de andere synchronisaties met de andere sites. Wil je dat alsnog doen, dan zul je tijdelijk gebruik moeten maken van Tapiriik. Kijk wel uit met je synchronisatie instellingen, want voordat je het weet heb je allerlei dubbele registraties in je sites staan.

 

Hoe kun je de synchronisatie tussen Sporttracks en Garmin Connect instellen?

Ga naar je Sporttracks pagina, via http://sporttracks.mobi/ en ga dan naar je persoonlijke instellingen en selecteer “sharing”.

Garmin connect synchroniseert met Sporttracks

Ik heb daar al synchronisatie aan staan met Tapiriik en connect stats, een app voor op de iPhone. Door nu op “Connect+” te klikken, kun je Garmin Connect toevoegen:

 

 

 

Garmin COnnect synchroniseert met Sporttracks

st3

 

 

 

 

 

 

 

Je logt dan in bij Garmin Connect en geeft Garmin toestemming om naar Sporttracks te synchroniseren

st4

 

Lees ook:  Strava synchroniseert met Garmin

 

 

 

Let nu even op, heb je nog nooit eerder gesynchroniseerd naar Sporttracks dan kun je nu de hele historie ook mee synchroniseren. Heb je dat al wel eerder op een andere manier gedaan, dan moet je nu niet de hele historie mee synchroniseren, want anders krijg je dubbele registraties in Sporttracks.

 

Vanaf nu zal na elke rit die je op Garmin Connect zet, ook meteen Sporttracks ge-update zijn.

 

Sporttracks gebruik ik sinds 2005 toen ik een serieuze sport registratie applicatie zocht. Sporttracks was toen de meest voordelige in aanschaf en had ook al allerlei plugins die het gebruik van Sporttracks steeds leuker maakte. Plugins die er destijds al waren in Sporttrack waren bijvoorbeeld de vergelijkingsmogelijkheid, die onlangs door Strava is geïntroduceerd. Maar veel andere plugins zijn er nog niet of gaan helemaal niet komen die al tijden actief zijn op de PC installalatie van Sporttracks. Voorbeeld er van zijn, de weer/wind plugin die eenvoudig weergeeft waar je mee of tegenwind hebt gehad.   Er zit ook meteen een synchronisatie functie in met je Spottracks applicatie op het web. Makkelijker kan bijna niet, maar je hebt er in een keer een uitgebreide set aan mogelijkheden bij. Ik ga hier later meer over laten zien.

 

Laat wat van je horen en schrijf in de comment mogelijkheid hieronder, of je deze post nuttig vond en wat je nog meer wilt weten over bijvoorbeeld waar Garmin Connect nog meer mee synchroniseert?

 

(79 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.