Alles wat fietsen leuker maakt!

Hoeveel XERT jij?

XERTHeb je je ooit afgevraagd hoe fit je bent? Heb je afgevraagd: “Ben ik het daadwerkelijk aan het verbeteren? Wat zijn mijn sterke en zwakke punten? Hoe doe ik nu in mijn training? XERT geeft je hele belangrijke antwoorden.


Aangesloten webshops affiliate

 

Bijna real-time je voortgang monitoren

Xert, de nieuwe Connect IQ app voor de nieuwste Garmin Edge modellen, helpt je deze vragen te beantwoorden door de verzamelde gegevens uit je vermogensmeter samen met een uniek algoritme dat bepaalt hoeveel vermogen je hebt op een bepaald moment. Je maximaal vermogen beschikbaar, of MPA (Max. Power Available), wordt interactief berekend op basis van data afkomstig uit je vermogensmeter. Op basis van je eigen fitness kenmerken kan XERT verschillende real-time waarden bepalen, zoals MPA, time-to-exhaustion, vet / carb benutting en andere key performance indicators voor een training. Het belangrijkse gegegeven, bepaalt deze applicatie voor op je Garmin Edge bijna real-time en komt daarom ook vaak hoger uit dan de meeste andere programma’s die het berekenen.

Ik moet toegeven, het is in eerste instantie best wel lastig om alle termen goed te begrijpen. Ik heb alle beschrijving al diverse keren moeten doorlezen en er daarna ook echt mee ter ijden om goed te begrijpen wat wat is. Waar bijvoorbeeld Strava het ‘Gewogen Gemiddeld Vermogen’ (WAP- Weighted Average Power) noemt, noemt Xert het Xert overeenkomstig Vermogen (XEP – Xert Equivalent Power). Ik gebruik het nu zelf enkele maanden en het heeft mij enorm geholpen om in de beperkte tij dide ik had, om toch snel beter te worden en dan ook nog eens goed te kunnen zien aan de hand van je eigen dashboard op Xert-online.

Lees ook:  Garmin Connect synchroniseert nu automatisch met Sporttracks

Xert online

Garmin Connect IQ apps

De centrale gemene factor bij XERT, zijn de Garmin Connect IQ apps en gegevensvelden. BaronBioSystems heeft er enkele gemaakt om je tijdens de ‘normale’ ritten te ondersteunen op de diverse onderdelen, waarbij vermogen centraal staat. De workoutplayer is een hele handige als je op de ‘rollenbank’zit en bijvoorbeeld in Zwift actief bent. Je kunt dan alsnog je goeie trainingen doen en de Xert player geeft zowel op je Garmin als op je beeldscherm de vermogensgegevens aan.

XERT

“Xert en Connect IQ zijn een perfecte match”, aldus Armando Mastracci, oprichter van Baron Biosystems en ontwikkelaars van Xert. “Het gebruik van Garmin Connect IQ SDK, zijn we in staat om een ​​verscheidenheid van zeer unieke en krachtige mogelijkheden om sporters ‘fietscomputers die nooit beschikbaar eerder zijn geweest te brengen zijn. Atleten kunnen nu trainen en hun prestaties in real-time te volgen door gebruik te maken van onze afgeleide metrieken beschikbaar als Edge Connect IQ datavelden. ”

Als je op zoek bent naar meer inzicht te krijgen op je conditie en de prestaties in real-time, terwijl je traint, ga naar de Connect IQ app store en download de training apps vandaag. Compatibele apparaten: Edge 1000, Edge 520, Edge 1000, Edge 820, Edge Explore 820.

 

Meer achtergrond op de gedachten achter XERT en de combinatie met Garmin? Kijk op de website van BaronBioSystems.

(405 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.