Alles wat fietsen leuker maakt!
Longterm Challenge

Longterm Challenge, het nieuwe tegelverzamelen

De Veloviewer tiles, of tegels, zijn al langer bekend bij fietsend Nederland, maar de Longterm Challenge is waarschijnlijk nog nieuw voor jou. Tenminste het was tot voor kort onbekend. Deze week zijn we er ingedoken en we hebben er een nieuwe verslaving bij, fiets zoveel als mogelijk door alle gemeentes in Nederland, België en Luxemburg: Longterm Challenge.

<<NB. De iste van Longterm Challenge is helaas gestopt. Maar alle informatie staat nu op de website https://wielervrienden.nl/>>

Het draait bij Longterm Challenge om in zoveel als mogelijk gemeestes gesport te hebben. Je kunt je resultaten van sporten laten synchroniseren tussen Strava naar Longterm Challenge en die legt de reultaten over de gemeente kaart van de Benelux. Elke gemeente een punt. |De keuze om gemeentes te kiezen is het grote voordeel van op deze manier je “vakken” vullen, dat er in elke gemeente te fietsen/sporten is. Want elke gemeente heeft een set van normaal begaanbare wegen, wat bij Veloviewer tiles niet altijd het geval is. Zoals bij mij bijvoorbeeld, loop ik nu vast op het militair oefenterrein de Harskamp, het Naardermeer en de Biesbosch. Ik kan nu mijn maximale vierkant met nog 3 tegels uitbreiden, maar dan is het op.

Om te beginnen

Om te beginnen met Longterm Callenge moet je een Strava account hebben en je ritten daarop registreren (al dan niet via een gesynchroniseerd account met Wahoo, Sigma, Garmin, Polar etc). Daarna syncrhoniseer je die met de website van Longterm Challenge en dan gaat deze voor je aan het rekenen. Het duurt even voordat alles is gesynchroniseerd, maar dan komen daarna je klassemnt en je kaart beschikbaar.

  1. Longterm Challenge met Strava synchroniseren: Je gaat naar https://www.longtermnlchallenge.nl/nextgeneration/ en je klikt op bepaal je Longterm NL Challenge score
  2. De eerste keer wordt je dan doorgeleid naar Strava, om je Strava account te koppelen. Daarna wordt je weer teruggeleid naar de Longterm Challenge pagina
  3. Als je dan weer terug bent op je paginakun je de link klikken, om je challenge resultaat te laten zien. Je ziet dan het scherm dat je resultaten op de achtergond wordt berekend.

Het duurt dan evenvoordat de reultaten er zijn. Zeker als het de eerste keer is dat je Strva synchroniseert met Longterm Challenge. Gaat het om een enkele rit, dan gaat het sneller. Als dan eenmaal je gegevens er zijn, kun je de volgende overzichten laten zien. Respectievelijk NL fietsen, NBL fietsen en NL alle sporten:

Lees ook:  Laat je fiets niet stelen door Strava!

Tenslotte kun je laten zien wat je ranking is in de Longterm Challenge. Per gemeente één punt, dus voor NL 355 punten. Zoals je ziet is mijn score ‘slehcts’ 232. De Benelux zijn nog veel meer punte te verdienen. EN tenslotte kun je ook nog zien in welke gemeentes er veel, en heel veel wordt gefietst. Zuid-Limburg, de Veluwe en de Utrechts Heuvelrug zijn populair zoals we kunnen zien.

Routes maken

Met de Longterm Challenge tool kun je ook zien of je nieuw gemaakte route nieuwe gemeentes raakt. Je kunt kiezen voor Strava of Komoot (aanrader). De eerste keer wordt je naar Komoot of Strava gestuurd om toestemming te geven om de routes op te halen. Kies dan een route en de tool laat de kaart zien, met daarin de gemeentes die geraakt worden. Als je dan op de knop “Toon jouw resultaat”dan combineert de kaart jouw eerder reultaten met de nieuwe route. Wel jammer dat dit niet interactief is, zoals met Veloviewer

Tenslotte

Longterm Challenge heeft nog meer voor ons in petto, zo kun je ook dergelijke klassementen maken voor de grenspalen B/NL, voetbalstadions, brouwerijen en wat er nog meer komt.

Longterm Challenge is een mooie uitbreiding op de challenges die we allemaal kennen binnen Strava, of op de Veloviewer Tegel challenge. Een handige uitbreiding zou zijn dat er een plugin is in Komoot of Strava om echt he route interactief te maken, zodat je een efficiente route kunt maken om zoveel als mogelijk gemeentes te verzamelen.

Leuk gemaakt Frank van Moorsel van Longterm Challenge, ik ga nu eerst even fietsen om nog een opaar gemeentes te scoren. Wie doet er mee?

(394 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Longterm Challenge, het nieuwe tegelverzamelen”