Alles wat fietsen leuker maakt!
Lumen

Met Lumen beter in shape

Lumen is een nieuw gezondheidsproduct dat je adem analyseert door er stevig in uit te ademen. Het stelt zo direct vast wat je metabolisme is door de CO2 verhouding te meten in je adem. Dat bepaalt dan of je meer suikers of vet aan het verbranden bent. Een ideale vorm om je voortgang bij afvallen vast te stellen, maar ook je voortgang in je training.

Lumen meet je suiker/vet verbranding door je ademen te analyseren. Deze verhouding van verbranding is essentieel voor sporters en zij die gewicht willen verliezen. Voor veel wielrenners geldt deze combinatie. Een interessant apparaatje dus. Hoe werkt het precies?

Één keer per dag gebruik je de Lumen en ademt er in uit (soms een tweede keer) en eigenlijk onmiddellijk geeft de app aan wat het resultaat is. Na 4 dagen geeft het aan wat je metabolische staat is en na een week geeft het ook nog eens je metabolische flexibiliteit aan. Oftewel hoe makkelijk je schakelt tussen beiden.

Vet versus suiker verbranden

Voor velen misschien nieuw, maar om het een beetje te begrijpen, een kleine update over verbranding. Je hebt in principe twee hoofdbronnen voor gebruik van energie, dat zijn suikers en vetten. Van met name die laatste hebben we het meeste last, er zit de meeste energie in en die verbanden we het minst makkelijk, tenzij… Van suikers hebben we het minste aanwezig, zit veel minder energie in en als we die verbranden, krijgen we al snel een honger gevoel.

Hoe meer je getraind bent en je gezond eet, hoe beter je vet verbrand, hoe beter je kunt sporten en hoe meer je afvalt en hoe veel minder je echt honger hebt.

Blijf je in de suiker-verbanding dan blijf je eigenlijk in die vicieuze cirkel van eten, hoger hebben. Heb je mogelijkheden om uit die suikerverbranding te komen, waar je lichaam dan ook weer aan went, dan kom je eigenlijk in die vicieuze cirkel waar he eigenlijk in wilt blijven.

Het mooie van de Lumen is, is dat deze dus precies bijhoudt in welk deel je daadwerkelijk zit. Het geeft je directe terugkoppeling en daardoor weet je (wat je soms eigenlijk misschien ook al wist) dat je je eet patroon moet aanpassen, of toch nog eens wat meer duurtrainingen moet doen om je gewicht aan te pakken. En duurtrainingen zijn niet die ritten dat je jezelf helemaal over de kop fietsts, nee, gewoon handen op het stuur 2-3 uur fietsen, … vet verbranden en je lichaam dat laten aanleren.

Lees ook:  Helm dragen: zet de helm goed op je hoofd!

Lumen en de app

Als je de Lumen aanschaft, dan ga je die gebruiken samen met de Lumen app die in de app store te vinden is. Je koppelt deze via de setup aan elkaar en dan kan het beginnen. De software leidt je door het hele proces heen. In beginsel even een paar minuten werk om alles ‘aan’ te zetten. Maar uiteindelijk elke dag slechts een minuutje om je adem te analyseren. Je krijgt het patroon makkelijk te pakken en je ziet wat jouw levenstijl allemaal doet ten aanzien van je fitheid en shape.

Wat levert het allemaal op

Uiteindelijk zelf je zelf alles moeten doen, maar de Lumen geeft je en goede update over hoe je er bij staat en een goede handleiding voor welke invloed je handelingen (trainen en eten) hebben op je fitheid. Zeker voor de midellange tot lange termijn. En dat is wat wij als fietsers toch willen hebben.

En natuurlijk is er een discussie over de wetenschappelijke waarde van de Lumen. Ik denk niet dat voor deze (lage) prijs je de hele installaties die topsporters soms gebruiken, kunt vervangen door dit kleine apparaatje. De nauwkeurigheid zal minder zijn, maar wij zijn ook niet die topsporters. Overigens gebruikt bijvoorbeeld een Chris Froome de Lumen al wel.

Lumen kopen? Gebruik deze link voor $25 korting en gebruik de kortingscode die je daarin krijgt.

(872 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.